آیا مشکل صنایع و قطعی برق با مصوبه 23 بندی وزیر نیرو و وزیر صمت حل خواهد شد ؟

به گزارش خبرگزاری بانکس :‌ پس از تصویب مجموعه حمایتی چهارماده‌ای هیئت وزیران جهت جبران زیان‌های واردشده به بخش تولید در اثر اختلالات شبکه برق، متن کامل قرارداد امضا شده میان وزرای صنعت و نیرو در خصوص تضمین دسترسی صنایع به انرژی الکتریکی به صورت عمومی انتشار یافت. بر اساس مفاد ماده ۲۲ این تفاهم‌نامه، در شرایط کنونی و با در نظر گرفتن ظرفیت تحمل بخش صنعت و معدن، سقف مجاز برای اعمال کنترل و بهینه‌سازی مصرف برق در این حوزه ۲۰۰۰ مگاوات تعیین گردیده است.

متن این سند رسمی تصریح می‌کند: «با عنایت به شکاف عرضه و تقاضای اعلام شده توسط وزارت نیرو و همچنین با استناد به مذاکرات انجام شده در تاریخ ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ در خصوص ارزیابی شرایط تنظیم مصرف انرژی الکتریکی در کارخانجات و معادن طی فصل‌های گرم سال (شامل کلیه واحدهای تولیدی اعم از صنایع سنگین، نیمه‌سنگین و سبک)، توافقات ذیل میان دو وزارتخانه صنایع و انرژی به تصویب رسیده است.»


۱- باتوجه به اهمیت موضوع و به جهت کاهش اعتراضات واحدهای تولیدی و تبعات اقتصادی و اجتماعی و جلوگیری از بروز خسارات احتمالی وفق ماده ۲۵ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار، صنایع در اولویت مدیریت مصرف برق قرار نگیرند. (در صورت اعمال محدودیت برق، نحوه جبران خسارات دیده شود.)

۲- وفق ماده (۴) قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق می‌بایست نیروگاههای ذیل ماده صدرالاشاره معاف از هر گونه اعمال محدودیت برق باشند و برق تولیدی نیروگاه صمت در اختیار واحد تولیدی قرار گرفته و در سهمیه برق تخصیصی از سوی وزارت نیرو لحاظ نگردد. از سویی در صورت تولید برق مازاد واحد مجاز به فروش به سایر واحدهای تولیدی است. وفق مفاد ماده (۵) آئین نامه ماده (۴) قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق مبنی بر وزارت نیرو موظف است برق و انرژی صنایع و سایر مصرف کنندگان صنعتی طرف قرارداد آنها را به میزان برق تولیدی نیروگاه از شمول برنامه‌های مدیریت مصرف خارج نماید و براساس توافق با وزارت صنعت، معدن و تجارت سهمیه‌های تخصیصی سالیانه صنایع در دوره ناترازی را تأمین نماید می‌بایست سوخت نیروگاه‌ها تأمین گردد.

۳- برق تولیدی نیروگاههای ذیل توافقنامه سال ۸۹ که تعهدی به وزارت نیرو ندارند به صنایع سرمایه گذار تخصیص داده شود.

۴- برق تولیدی در مورد نیروگاه‌هایی که در طی پیک سال ۱۴۰۴ سنکرون می‌شوند به صنعت سرمایه گذار تخصیص داده شود.

۵- عدم اخذ هزینه ترانزیت و جرایم مرتبط با مصرف بالاتر از الگو در زمان قطع برق

۶- واحدهایی که نسبت به خرید برق از تابلو برق سبز و آزاد اقدام می‌نمایند به صورت کامل برق خریداری شده در اختیار واحد قرار می‌گیرد و جدا از سهمیه برق تخصیصی در برنامه مدیریت مصرف لحاظ می‌گردد.

۷- کارگروه مشترک استانی مدیریت ناترازی نرژی متشکل از استاندار مدیران کل برق گاز پخش و پالایش صمت جهاد کشاورزی و نماینده اتاق بازرگانی استان تشکیل گردد.

۸- کارگروه مذکور مکلف به اطلاع رسانی به واحدهای مشمول و ارائه گزارش اقدامات به وزارتخانه‌های مربوطه است.

۹- چارچوب تعیین سهمیه صنایع بزرگ به منظور حفظ تولید زنجیره‌های موجود تعادل عرضه و تقاضا و جلوگیری از روند کاهشی محصولات و آثار تورمی در سطح ملی انجام و به استان‌ها جهت اجرا و نظارت ابلاغ گردد.

۱۰- دسترسی سامانه انرژی وزارت نیرو شرکت مدیریت شبکه برق ایران به منظور پایش مصرف و محدودیت برق صنایع تا دوشنبه مورخ ۱۵ اردیبهشت سال جاری و در صورت لزوم حضور نماینده محترم وزارت صمت در محل دیسیچینگ شرکت مدیریت شبکه برق ایران به جهت پایش وضعیت اعمال محدودیت‌های برق به بخش صنعت و معدن

۱۱- تعیین سهمیه صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی با تأیید وزارت صمت به کارگروه مذکور واگذار گردد.

۱۲- در بازه‌های زمانی که امکان تحویل برق مازاد وجود دارد (نیمه شب و روزهای تعطیل) برنامه ریزی لازم صورت گرفته و از قبل به صنایع ابلاغ گردد. (این میزان با حساب حداقل ۶٪ افزایش مصرف برای صنایع بزرگ نسبت به اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ محاسبه می‌گردد.)

۱۳- صنایع دارویی، غذایی، سردخانه‌ها پوشک کاغذ تیشو از اجرای برنامه مدیریت مصرف معاف گردند.

۱۴- صنایع آلومینیوم با توجه به نوع فرآیند تولید و همچنین تاب آوری اقتصادی در شرایط بحران به تشخیص کارگروه حداکثر مشمول ۲۵ مدیریت مصرف برق گردند.

۱۵- با توجه به حساسیت کوره‌های صنایع، شیشه مدیریت مصرف برق این صنایع بر پایه حفظ کوره‌های صنایع مذکور صورت پذیرد.

۱۶- در موارد مرتبط با چالشهای بازار یا آستانه تحمل صنایع خاص مراتب حتماً با هماهنگی وزارت صمت صورت پذیرد.

۱۷- بررسی امکان اورهال داوطلبانه صنایع در ماه‌های پیک مصرف برق و همچنین امکان نوبتی نمودن صنایع در بازه‌های زمانی مورد توافق در صورت تمایل صنایع مذکور در دستور کار کارگروه مذکور قرار گیرد.

۱۸- در صورت تمایل واحدهای صنعتی و معدنی به جایگزینی کولرهای راندمان بالا با کم بازده میزان صرفه جویی به سهمیه برق واحد اضافه گردد.

۱۹- به منظور هماهنگی لازم در خصوص مدیریت مصرف برق واحدهای تولیدی فیمابین وزارتین وزارت صنعت، معدن و تجارت و نیرو جلسات دو هفته‌ای با حضور معاونین محترم وزرا برگزار گردد.

۲۰- نیروگاههای CHP و سایر نیروگاههای مشابه ایجاد شده توسط واحدهای صنعتی معادل برق تولیدی خود را دریافت کرده و مشمول قطع برق نشوند.

۲۱- با عنایت به اینکه محدودیت‌های اعلامی توسط وزارت نیرو قابلیت تولید را از صنایع سلب خواهد کرد وزارت صمت قویاً مراتب عدم امکان ادامه تولید در صورت اعمال این محدودیت‌ها را اعلام می‌دارد لذا مقرر شد محدودیت‌های برق در بخشهای مختلف تولیدی خدماتی و تجاری کشاورزی و خانگی به نسبت عادلانه تقسیم گردد.

۲۲- حداکثر امکان محدودیت و مدیریت مصرف برق در بخش صنعت و معدن در زمان حاضر و با توجه به تاب آوری بخش ۲۰۰۰ مگاوات برآورد می‌گردد.

لازم به ذکر است تغییر مقدار محدودیت با توجه به شرایط طی جلسات کارگروه قابل بررسی خواهد بود.

۲۳- کارگروه تخصصی متشکل از نمایندگان وزارتخانه‌های صمت و نیرو جهت تعیین میزان محدودیت‌های بخش صنعت طی دو روز آتی به صورت ماهیانه تشکیل شود.

نظر شما مخاطبین بانکس برای ما مهم است … برایمان در بخش نظرات بنویسید

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *